Bemutatjuk új diákjainkat: Zalai Lilla

lilla r

Honnan származol?

Budapesten születtem, a kertvárosban nőttem fel.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Két különböző területen tanultam és dolgoztam az elmúlt években. Alapvetően gyógypedagógusként mozgássérült és tanulásban akadályozott gyermekekkel foglalkoztam. Mellette kisebb edzői feladatokat vállaltam hol rehabilitáció, hol rekreáció, hol az élsport területén.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

A tavaszi félévben 4 tárgyam van: 1. Counseling, 2. Psychopatology, 3. Statistics, 4. Assessment and Appraisal.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Az egyetem mellett elkezdtem dolgozni, gyerekekre vigyázok egy-egy amerikai és egy pakisztáni családnál. Futni és úszni járok, és mostanában újra elkezdtem rajzolni és festeni. Egyre jobb az idő, úgyhogy próbálom kihasználni a napokat és több időt a szabadban tölteni, a környéket felfedezni.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Mindent. Na de nem vagyok telhetetlen, elsősorban természet érdekel, remélem lesz szerencsém egy-két nemzeti parkot is bejárni. A közeli nagyvárosokat semmiképp sem hagynám ki, de igazából a Sziklás-hegység a cél....

Mi hiányzik Magyarországról?

A jófajta papírzsepik és a biciklim. Kapcsolatok, kapcsolódások, meghitt beszélgetések az otthoniakkal.

Kedvenc amerikai ételed?

Múltkor találkoztam az itteni halászlével és talán elsőre talán kicsit bizarrnak tűnt a kagylók tömkelegétől, de nagyon finomnak találtam.

Van-e már olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

A szabadság, amivel most lehetőségem...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat: Zalai Lilla

Bemutatjuk új diákjainkat: Garai Dóra

152218573344874382

Honnan  származol?

Bár Budapesten  éltem az elmúlt 5  évben, valójában  Veresegyházról  származom. Sokak  szerint a  felmenőim között  vannak  asszonykórus  tagok, én ebben  nem vagyok biztos.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Otthon Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia mesterszakot végeztem, de még nem fejeztem be. Igazából most járok az utolsó félévemnél, de az utazásom miatt csak online kurzusokat tudok felvenni, úgyhogy ha minden igaz, jövőre hazamegyek diplomázni. Emellett önkéntesként a Pszinapszis, Budapesti Pszichológiai Napok szervezésében vettem részt évekig. Emellett volt szerencsém a Pannonjob Kft. alkalmazottjaként a HR világával is megismerkednem.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Ebben a félévben Tanácsadás Pszichológiája, Statisztika, Pszichopatológia...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat: Garai Dóra

Adománygyűjtő Est 2017

 797afa 4c52a49521484e2998f842687b07b937 mv2
Az idei FR Est is jó hangulatú, vidám és családias volt, szép számmal vettünk rajta részt CTP és orvosi programosok egyaránt. Idén az év embere Baránszky Tibor bácsi lett, aki  sok száz zsidót mentett meg a második világháború idején. A díjátadást megelőzően hallhattuk fia, Forgách Péter, beszámolóját Tibor bácsi stockholmi látogatásáról, ahol idén szintén kitüntették hőstettéért. Láthattunk egy interjú filmet is a díjazottal, melyet Gőbel Réka és férje Gulyás Tibor készített egy korábbi amerikai látogatásuk alkalmával.
 
797afa 800395db286046cb9794ac765f8867fc mv2
 
Az idei vendégfellépő az Ardu Nua ír zenetársulat, és az Erin ír sztepptánc együttes volt. Először egy ír tájakra vezető rövid...

Bővebben: Adománygyűjtő Est 2017

Hazatérő interjú - Nagy Henrietta

Henrietta Nagy Niagara


Mikor jöttél haza?

2017 decemberéig éltem New York államban, pontosan három évet.

Hol és mit tanultál odakint?

A Niagara vízeséstől csupán tíz percre laktam és tanultam, a Niagara Egyetem (Niagara University) kampuszán. 2016 májusában végeztem az MBA képzésemmel, Stratégiai Menedzsment és Humán Erőforrások szakon. Ezután másfél évet dolgoztam a buffalói Kei Advisors cégnek pénzügyi elemzőként.

Mi hiányzik a legjobban az USAból?

Nehéz lenne egy dolgot kiemelni a rengeteg emlékből amit odakint szereztem, de ha választanom kell akkor egyértelműen mindazon emberek hiányoznak, akik befogadtak amikor távol voltam a családomtól és barátaimtól, otthont teremtettek nekem egy idegen földön és szebbé varázsolták a...

Bővebben: Hazatérő interjú - Nagy Henrietta

Bemutatjuk új diákjainkat - Gyöngy Ádám

ÁdámHonnan származol?

Bár Budapesten születtem és végeztem egyetemi tanulmányaimat, fiatalkorom meghatározó részét a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden töltöttem.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem nappalin, társadalmi tanulmányok BA, nemzetközi tanulmányok MA és levelezőn osztatlan teológia szakokon.
Munkahelyem pedig mindezek után az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságán volt.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

3 tárgyam van most a tavaszi félévben: Bevezetés a statisztikába, Etika, valamint Programtervezés és értékelés.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szombatonként az egyetemen vannak óráim. Vasárnap délelőttönként szentmisén veszek részt, délután olvasok, filmet nézek, zenét hallgatok, főzök,

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Gyöngy Ádám

Támogatnál minket?

Adófelajánlás az SZJA 1%-ból
A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány adószáma 18239218-1-41letölthető nyilatkozat (pdf)
Adománygyűjtő est

Immáron 17. alkalommal rendezzük meg éves Adománygyűjtő Estünket 2017. október 24-én.

Átutalás vagy PayPal Paypal
Banki átutalást fogadunk a 10700079-02389101-51100005 számlaszámon és Paypal rendszeren keresztül. Mindössze napi 1 Túró Rudi árának felajánlásával nagy mértékben hozzá tudsz járulni a küldetésünk megvalósításához.

Kapcsolat

Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány

1052 Budapest, Piarista köz 1.
Fogadóóra: Előzetes egyeztetés alapján

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon:
+36 30 603-6028

Bankszámla: 10700079-02389101-51100005

Adószám: 18239218-1-41

Facebook Linkedin