Bemutatjuk új diákjainkat - Gyöngy Ádám

ÁdámHonnan származol?

Bár Budapesten születtem és végeztem egyetemi tanulmányaimat, fiatalkorom meghatározó részét a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden töltöttem.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem nappalin, társadalmi tanulmányok BA, nemzetközi tanulmányok MA és levelezőn osztatlan teológia szakokon.
Munkahelyem pedig mindezek után az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságán volt.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

3 tárgyam van most a tavaszi félévben: Bevezetés a statisztikába, Etika, valamint Programtervezés és értékelés.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szombatonként az egyetemen vannak óráim. Vasárnap délelőttönként szentmisén veszek részt, délután olvasok, filmet nézek, zenét hallgatok, főzök, vagy ha nincs itthon a lakótársam: gitározok. Ez utóbbiak igazak a szabadidőtöltés többi napjára is, kiegészítve azzal, hogy ha tehetem kimozdulok a lakásból, sokszor a városból is.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Mivel tanulmányaim során előbb-utóbb valamilyen program keretén belül a környező nagyobb városokba el fogok jutni, vagy már el is jutottam, így most tényleg inkább a legnagyobb vágyamat nevezem meg, ami vagy megvalósul, vagy nem: szeretném levezetni a 66-os utat és ennek végén megnézni a nyugati part nagy városait: Los Angelest, Las Vegast és San Franciscot.

Mi hiányzik Magyarországról?

Bizonyos ételek, amiket itt nem vagy nem úgy lehet...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Gyöngy Ádám

Bemutatjuk új diákjainkat - Szabó Noémi

Honnan származol?Noémi

Budapest. Ott születtem, minden odaköt.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Az ELTÉ-n végeztem elemző közgazdászként, utána egy nemzetközi könyvelőcégnél húztam le két évet. Ekkor jöttem ki Buffaloba.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Az “Organizational Leadership” programban megállás nélkül, folyamatosan vannak kurzusaink, amelyet előre megadnak. A program abszolválásához összesen tíz kurzust kell teljesítenünk, melyek a honlapon megtalálhatóak. Ebben a tavaszi félévben a következő tárgyakat fogjuk tanulni: Leadership Interactions: Teams, Coaches, & Mentors; Organizational Development and Behavior; Problem Solving and Decision Making.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szombatonként az egyetem könyvtárában dolgozom. Így vasárnaponként pihenek, ezen a napon tudatosan...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Szabó Noémi

Bemutatjuk új diákjainkat - Benkő József Adorján

Adorján

Honnan származol?

Erdélyből származok, azon belül pedig Székelyföldről, Sepsiszentgyörgyről. Gyerekkorom nagyrészét ott töltöttem, majd pedig még Lícumi éveim alatt Kolozsvárra költöztem a családommal. Mindkét várost az otthonomnak tartom.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Információ-Mérnöki szakon végeztem a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, viszont több dologgal is foglalkoztam, mielőtt kiutaztam: Az éveim nagyrészét vállalkozással töltöttem, ugyanakkor voltam programozó és designer is, továbbá rengeteget önkénteskedtem civilszervezetekben.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Egyenlőre Vállalati Pénzügyet és Jogot tanulok, viszont később lesz Termelésmenedzsment és HR Menedzsment is. Az egyetem nagyon jó és bár megköveteli a tanulást, hétről - hétre érzem, hogy mennyire hasznos és aktuális eszközöket kapunk...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Benkő József Adorján

Bemutatjuk új diákjainkat - Mojzes Gergő

rsz gergőHonnan származol?

A Dunakanyar legszebb falujából, a 3500 lelket számláló Verőcéről származom.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Pénzügy és Számvitelt tanultam, majd Turizmus-Vendéglátás alapképzést végeztem a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Féléves szakmai gyakorlatomat pedig a Colorado állambeli Colorado Springsben töltöttem az Egyesült Államokban. A vendéglátás mindig is fontos volt számomra, mesterképzésem megkezdése előtt egy olasz étterem üzletvezetőjeként dolgoztam.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

A tavaszi félévben három tantárgyat vettem fel, melyek: Üzleti etika, Vezetés, valamint Számvitel és adózás Nonprofit szervezetek számára.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szabadidőmben az egyetemen adminisztrációs munkát látok el, illetve próbálok a clevelandi magyarság programjain aktívan...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Mojzes Gergő

Bemutatjuk új diákjainkat - Pólya Viktor

rsz v

Honnan származol?

Dél-Dunántúli vagyok, Máriagyűdön nőttem fel. Életem egy jelentős részét Pécsett töltöttem és a családom fele jelenleg is ott él, ezért legalább annyira tartom magam pécsinek, mint máriagyűdinek.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Biológia-Földrajz tanári szakon végeztem az ELTE TTK-n 2015-ben. Utolsó évem során párhuzamosan két munkahelyem volt. Félállásban voltam a Tigra Kft. CSR-koordinátora, ahol karitatív ügyek intézésével foglalkoztam. Emellett a Kisközösségi Program forrásfejlesztő munkatársa voltam szintén 20 órában.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

A 2017-es tavaszi félév tárgyai a következők: 1) Leadership interactions: Teams, Coaches, & Mentors 2) Organizational Development and Behavior 3) Problem Solving and Decision...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Pólya Viktor

Támogatnál minket?

Adófelajánlás az SZJA 1%-ból
A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány adószáma 18239218-1-41letölthető nyilatkozat (pdf)
Adománygyűjtő est

Immáron 17. alkalommal rendezzük meg éves Adománygyűjtő Estünket 2017. október 24-én.

Átutalás vagy PayPal Paypal
Banki átutalást fogadunk a 10700079-02389101-51100005 számlaszámon és Paypal rendszeren keresztül. Mindössze napi 1 Túró Rudi árának felajánlásával nagy mértékben hozzá tudsz járulni a küldetésünk megvalósításához.

Kapcsolat

Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány

1052 Budapest, Piarista köz 1.
Fogadóóra: Előzetes egyeztetés alapján

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon:
+36 30 603-6028

Bankszámla: 10700079-02389101-51100005

Adószám: 18239218-1-41

Facebook Linkedin