Hazatérő interjú - Nagy Henrietta

Henrietta Nagy Niagara

Mikor jöttél haza?

2017 decemberéig éltem New York államban, pontosan három évet. 

 

Hol és mit tanultál odakint?

 

A Niagara vízeséstől csupán tíz percre laktam és tanultam, a Niagara Egyetem (Niagara University) kampuszán. 2016 májusában végeztem az MBA képzésemmel, Stratégiai Menedzsment és Humán Erőforrások szakon. Ezután másfél évet dolgoztam a buffalói Kei Advisors cégnek pénzügyi elemzőként. 

 

Mi hiányzik a legjobban az USAból?

 

Nehéz lenne egy dolgot kiemelni a rengeteg emlékből amit odakint szereztem, de ha választanom kell akkor egyértelműen mindazon emberek hiányoznak, akik befogadtak amikor távol voltam a családomtól és barátaimtól, otthont teremtettek nekem egy idegen földön és szebbé varázsolták a szürke hétköznapokat. 

 

Mi az amit magaddal hoztál?

 

A közel kétszáz kilónyi csomagon kívül, ami összegyűlt az évek során, értékes tapasztalatokat és tudást hoztam haza magammal, amik bizonyára végigkísérnek majd életem során. Végül, de nem utolsó sorban Amerikának köszönhetem a vőlegényemet is.

 

Mit csinálsz most itthon, mik a terveid?

 

A vőlegényemmel együtt Londonban élünk és jövőre tervezzük az esküvőt. Jelenleg munkát keresek a szakmámban, és a CFA (Chartered Financial Analyst) vizsgámra készülök.

 

Hogyan megy az itthoni beilleszkedés?

 

Szavakkal le nem lehet írni azt az érzést amikor hosszú idő után végre újra...

Bővebben: Hazatérő interjú - Nagy Henrietta

Adománygyűjtő Est 2017

 797afa 4c52a49521484e2998f842687b07b937 mv2
 
Az idei FR Est is jó hangulatú, vidám és családias volt, szép számmal vettünk rajta részt CTP és orvosi programosok egyaránt. Idén az év embere Baránszky Tibor bácsi lett, aki  sok száz zsidót mentett meg a második világháború idején. A díjátadást megelőzően hallhattuk fia, Forgách Péter, beszámolóját Tibor bácsi stockholmi látogatásáról, ahol idén szintén kitüntették hőstettéért. Láthattunk egy interjú filmet is a díjazottal, melyet Gőbel Réka és férje Gulyás Tibor készített egy korábbi amerikai látogatásuk alkalmával. 
 
797afa 800395db286046cb9794ac765f8867fc mv2
 
Az idei vendégfellépő az Ardu Nua ír zenetársulat, és az Erin ír sztepptánc együttes volt. Először egy ír tájakra vezető rövid koncertet...

Bővebben: Adománygyűjtő Est 2017

Bemutatjuk új diákjainkat - Szabó Noémi

Honnan származol?Noémi

Budapest. Ott születtem, minden odaköt.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Az ELTÉ-n végeztem elemző közgazdászként, utána egy nemzetközi könyvelőcégnél húztam le két évet. Ekkor jöttem ki Buffaloba.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Az “Organizational Leadership” programban megállás nélkül, folyamatosan vannak kurzusaink, amelyet előre megadnak. A program abszolválásához összesen tíz kurzust kell teljesítenünk, melyek a honlapon megtalálhatóak. Ebben a tavaszi félévben a következő tárgyakat fogjuk tanulni: Leadership Interactions: Teams, Coaches, & Mentors; Organizational Development and Behavior; Problem Solving and Decision Making.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szombatonként az egyetem könyvtárában dolgozom. Így vasárnaponként pihenek, ezen a napon tudatosan...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Szabó Noémi

Bemutatjuk új diákjainkat - Gyöngy Ádám

ÁdámHonnan származol?

Bár Budapesten születtem és végeztem egyetemi tanulmányaimat, fiatalkorom meghatározó részét a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden töltöttem.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem nappalin, társadalmi tanulmányok BA, nemzetközi tanulmányok MA és levelezőn osztatlan teológia szakokon.
Munkahelyem pedig mindezek után az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságán volt.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

3 tárgyam van most a tavaszi félévben: Bevezetés a statisztikába, Etika, valamint Programtervezés és értékelés.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szombatonként az egyetemen vannak óráim. Vasárnap délelőttönként szentmisén veszek részt, délután olvasok, filmet nézek, zenét hallgatok, főzök,

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Gyöngy Ádám

Bemutatjuk új diákjainkat - Mojzes Gergő

rsz gergőHonnan származol?

A Dunakanyar legszebb falujából, a 3500 lelket számláló Verőcéről származom.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Pénzügy és Számvitelt tanultam, majd Turizmus-Vendéglátás alapképzést végeztem a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Féléves szakmai gyakorlatomat pedig a Colorado állambeli Colorado Springsben töltöttem az Egyesült Államokban. A vendéglátás mindig is fontos volt számomra, mesterképzésem megkezdése előtt egy olasz étterem üzletvezetőjeként dolgoztam.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

A tavaszi félévben három tantárgyat vettem fel, melyek: Üzleti etika, Vezetés, valamint Számvitel és adózás Nonprofit szervezetek számára.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szabadidőmben az egyetemen adminisztrációs munkát látok el, illetve próbálok a clevelandi magyarság programjain aktívan...

Bővebben: Bemutatjuk új diákjainkat - Mojzes Gergő

Támogatnál minket?

Adófelajánlás az SZJA 1%-ból
A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány adószáma 18239218-1-41letölthető nyilatkozat (pdf)
Adománygyűjtő est

Immáron 17. alkalommal rendezzük meg éves Adománygyűjtő Estünket 2017. október 24-én.

Átutalás vagy PayPal Paypal
Banki átutalást fogadunk a 10700079-02389101-51100005 számlaszámon és Paypal rendszeren keresztül. Mindössze napi 1 Túró Rudi árának felajánlásával nagy mértékben hozzá tudsz járulni a küldetésünk megvalósításához.

Kapcsolat

Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány

1052 Budapest, Piarista köz 1.
Fogadóóra: Előzetes egyeztetés alapján

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon:
+36 30 603-6028

Bankszámla: 10700079-02389101-51100005

Adószám: 18239218-1-41

Facebook Linkedin