Aktuális ösztöndíjak

Aktuális ösztöndíjak

Az egyetemi helyekre a jelentkezés és felvétel folyamatos, de minél előbb jelentkezel, annál könnyebb felkészülni. A szükséges felkészülési idő 5-12 hónap, melyben benne van a szükséges vizsgák (pl. TOEFL nyelvvizsga) megszerzése, korábbi diplomák amerikai akkreditációja, egyetemi felvétel adminisztrációja és a vízumügyintézés. A kiutazási időpontok minden évben januárban és augusztusban vannak, jelentkezés augusztusi kiutazásra január 31-ig, januári kiutazásra május 31-ig.

Egyetem Szakok 2018. IX. 2019. I. 2019. IX. 2020. I. 2020. IX. 2021. I.
Niagara University
Master of Business Administration, MBA
Jelentkezem     Jelentkezem    
Niagara University
Master of Business Administration, MBA
Jelentkezem     Jelentkezem    
D’Youville College
International Business, MS vagy
Health Services Administration, MS
Jelentkezem         Jelentkezem
Hilbert College
Master of Public Administration, MPA
Jelentkezem       Jelentkezem  
John Carroll University
Nonprofit Administration, MA
Jelentkezem         Jelentkezem
Medaille College
Organizational Leadership, MS vagy
Psychology, MA
    Jelentkezem     Jelentkezem
Medaille College
Organizational Leadership, MS vagy
Psychology, MA
    Jelentkezem     Jelentkezem
mercyhurst-logo
Organizational Leadership, MS vagy
Special Education, MS vagy
    Jelentkezem     Jelentkezem
Canisius College
Master of Business Administration, MBA
Jelentkezem     Jelentkezem    
Trocaire College
Associate Degree Programs
           

Jelentkezési feltételek

Megszerzett alapdiploma
Képzéseink mesterdiplomát nyújtanak, ezért alapvető feltétel a felvétel időpontjában az alapdiploma megléte. Ezt a diplomát kell majd az amerikai rendszerben hitelesítettni az egyetemi felvételhez.

 

Magas szintű angol nyelvtudás
Az amerikai mesterképzéseken számos csapatmunka és otthoni projekt során építik be a tanultakat a diákok. Ez jó, mert sokkal gyakorlatiasabb a képzés, ugyanakkor a társalgási szintű angol nyelvtudáson felüli szakmai kommunikációs készséget igényel. Az amerikai egyetemek kivétel nélkül a TOEFL nyelvvizsgát fogadják el, amit a felkészülés során le kell tenni. Ezért a jelentkezőkkel mi is kitöltetünk egy TOEFL próbatesztet a nyelvtudás felmérésére még a kiválasztás előtt.

 

Szakmai tapasztalat
Az USA-ban hagyományosan az iratkozik be mesterképzésre, aki a karrierjében már elért egy olyan pontot, ahol ez további előrelépést jelent, s így megtérül. Ezért ezeken a képzéseken a társakkal végzett csapatmunkák és az órai prezentációk, beszélgetések során a diákok a területen szerzett tapasztalataikat (is) megosztják egymással. Emiatt mi is legkésőbb a kiutazás idejére minimum egy éves szakmai tapasztalatot várunk el. Ez többféleképpen is teljesülhet:
  • Néhány éve végeztél az egyetemmel, s azóta dolgoztál.
  • Frissen végzel/végeztél, de az egyetem alatt már hosszabb ideig voltál szakmai gyakorlaton is.
  • Frissen végzel/végeztél, de mivel időben jelentkeztél, a kiutazásig még van elég időd a felkészüléssel párhuzamosan dolgozni, s a megfelelő tapasztalatot megszerezni.
Közösségi szerepvállalás
A partner egyetemeink mindegyike az amerikai oktatási rendszer és kulturális szokások szerint a szakmai és tanulmányi eredmények mellett a közösségi szerepvállalást is hangsúlyosnak tarja. A Calasanctius Training Program célja, hogy a jövő magyar társadalom felelős vezetőit nevelje, ezért az aktív közösségi életet (non-profit, egyházi, diákszervezet) mi is legalább ennyire fontosnak tartjuk.

Jelentkezési határidő: augusztusi kiutazásra január 31-ig, januári kiutazásra május 31-ig (lásd az aktuálisan hirdetett ösztöndíjaknál)
A jelentkezéshez a következőket csatold: magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajz, motivációs levél.
A pályázattal kapcsolatos megkereséseket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Erdélyben pedig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.

A kiválasztási folyamat előtt TOEFL gyakorlóteszt eredményt, közösségi vagy egyházi ajánlólevelet kérünk, a döntést követően – az egyetemtől függően – hivatalos TOEFL, GMAT, GRE vizsga letétele szükséges.

Támogatnál minket?

Adófelajánlás az SZJA 1%-ból
A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány adószáma 18239218-1-41letölthető nyilatkozat (pdf)
Adománygyűjtő est

Immáron 17. alkalommal rendezzük meg éves Adománygyűjtő Estünket 2017. október 24-én.

Átutalás vagy PayPal Paypal
Banki átutalást fogadunk a 10700079-02389101-51100005 számlaszámon és Paypal rendszeren keresztül. Mindössze napi 1 Túró Rudi árának felajánlásával nagy mértékben hozzá tudsz járulni a küldetésünk megvalósításához.

Kapcsolat

Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány

1052 Budapest, Piarista köz 1.
Fogadóóra: Előzetes egyeztetés alapján

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon:
+36 30 603-6028

Bankszámla: 10700079-02389101-51100005

Adószám: 18239218-1-41

Facebook Linkedin